Over mij

Ik ben Madelon, vakgediplomeerd kattentrimmer & I love it! En dan te weten dat toen ik jong was ik echt totaal niets van katten moest hebben. We hadden een hond, een prachtige Gorden Setter. Ik was zelfs bang voor katten, want ik kon ze niet inschatten. En natuurlijk kwamen ze dan altijd bij je op schoot…

Gelukkig is dat nu wel anders. Dat komt doordat ik verkering kreeg met Arjan en die had een kat, Fleur. Het verhaal was dat het een kat was met een ‘gebruiksaanwijzing’*. Fleur deed gewoon haar ding, kwam niet op schoot en wilde af en toe een aai en wat lekkers en dat was het dan. Dus langzaamaan raakte ik gewend aan een kat in huis. En Fleur en ik lieten elkaar met rust en dat was prima. Behalve dan ’s nachts, want het voeteneind was Fleurs domein. Omdraaien in bed was er niet meer bij zonder dat je een kat in je voet had hangen, dus dat deed ik dan ook maar zo min mogelijk. Een goed voorbeeld van de mens die in dienst is van de kat en niet andersom.

Trimsalon à la Lon Kattentrimsalon in Dordrecht

Met Luuk – ook net een hondje soms 🙂

Zo ontstond er door Fleur toch langzaamaan een liefde voor katten. Fleur is helaas weggelopen en jaren later bij een buurvrouw in huis teruggevonden. In de tussentijd hadden Arjan en ik al boerderij kat Gijs (ciper) en later ook Luuk (een onbekend mixje van een langharige vader met een kortharig schildpad poesje). En ik kan me geen leven meer zonder katten voorstellen! Bij iedere kat op straat moet dan ook even worden stilgestaan en een aai gegeven worden. Sommige vrienden zeggen dat ik zelfs de magie van “cat attraction” heb, want altijd wel komt er een kat nieuwsgierig op mij af.

In de krant

AD De Dordtenaar kwam op bezoek bij Trimsalon à la Lon. In de rubriek ‘In de buurt’ verscheen een leuk artikel over mij en mijn werk als kattentrimmer.

Nieuwsgierig? Lees hier het hele artikel.

In de buurt Dordrecht - Trimsalon á la Lon

Foto: Loes van Zanten

Waarom ben ik kattentrimmer?

Gijs en Luuk Trimsalon à la Lon

Ik heb heel veel verschillende dingen gedaan. Ik heb van origine een achtergrond in kunst en cultuur wetenschap, en ik heb jarenlang projectmanagement gedaan in de cultuursector. In 2011 maakte ik een ommezwaai en ben de ICT ingegaan. Als product owner maakte ik samen met programmeurs de mooiste software voor onderhoudsprojecten in de petrochemie. Daarnaast hebben Arjan en ik al een aantal jaren een bed & breakfast onder ons huis (makkelijk te onthouden: B&B À la Lon 🙂 )

Op een gegeven moment merkte ik dat alleen computerwerk onvoldoende voldoening gaf en dat het zelfstandig ondernemerschap smaakte naar meer. Tel daar de liefde voor dieren en in het bijzonder katten bij op en zo werd ik kattentrimmer. Nee, natuurlijk ging dit niet zo eenvoudig als ik hier schets. Het is niet het meeste voor de hand liggende beroep. Mijn zus en zwager hebben al jaren maine coon katten en daardoor was het vak mij niet onbekend. Zo ben ik er dus mee in aanraking gekomen en ben ik mij toe gaan leggen op het vak kattentrimmer.

Ik ben iedere dag blij met deze keuze. Het is fijn om van nut te zijn door het welzijn van de kat te verbeteren. Ik vind het leuk om in contact te komen met verschillende mensen, en natuurlijk praktisch bezig te zijn. Bovendien is kattentrimmen onlosmakelijk verbonden met kattengedrag. Ik ben mij ook daar in gaan verdiepen om een zo goed mogelijke katvriendelijke behandeling te kunnen bieden. Het is een weloverwogen keuze om op deze manier te werken en probeer hier ook steeds meer in te verbreden. Iedere dag leer ik met veel plezier nieuwe dingen bij om mijn klanten (lees katten) beter te kunnen bedienen.

Gevolgde opleidingen & cursussen

Kattentrimmen
 • Vakopleiding kat- en vachtvriendelijk trimmen – Huisdier Kennis Instituut – 2022
 • Online vakopleiding Kattentrimmen – Cats Class – 2022
 • Katvriendelijk hanteren – Kattengedragsadviesbureau (door Marcellina Stolting, felinocentrische kattengedragsdeskundige & docent kattengedrag) – juli 2022
 • Vachtverzorging aanleren – Kattengedragsadviesbureau (door Marcellina Stolting, felinocentrische kattengedragsdeskundige & docent kattengedrag) – juli 2022
 • Wat kun je van de vacht aflezen? – Kattengedragsadviesbureau (door Marcellina Stolting, felinocentrische kattengedragsdeskundige & docent kattengedrag) – juli 2022
Kattengedrag & gezondheid
 • Basiskennis Feline (voeding, gedrag, anatomie, EHBO, hanteren etc.) – Edupet – 2022
 • Niet pluis op de trimtafel: Inleiding in Feline Medicine – Dierenarts Marieke Knies – Cats Class – 2023
 • Seminar Geurwereld van de Kat – Kattengedragsadviesbureau (door Marcellina Stolting, felinocentrische kattengedragsdeskundige & docent kattengedrag) – oktober 2022
 • Workshop Tellington TTouch voor katten; voor meer vertrouwen en lichaamsbelans d.m.v. aanraking – Edupet – 2023
 • Workshop aromatherape in de trimsalon – De Trimacademie – 2023
 • EHBO voor katten – Dierenarts Frits Lamberts – Cats Class – 2023
Literatuurtips voor thuis

“Elke kat is uniek”- Miranda Geerlings

“Klitvrije kat – Zo doe je dat!” – Wendy Govers – Van Thiel

“I love happy cats”- Anneleen Bru

“Reis door de natuur: katten” – R&B

Aromatherapie voor katten” – Hennie Schuit