Als kattenliefhebber wil je natuurlijk dat je kat zich gelukkig en ontspannen voelt, als je op vakantie bent. In deze blog aandacht voor: hoe jouw kat het ervaart wanneer jij met vakantie gaat? Lees waarom jouw afwezigheid je kat kan beïnvloeden en tips om te helpen om zich prettiger te voelen voorafgaand aan, tijdens en bij terugkomst van jouw vakantie. #vooreenzorgelozevakantie

lees meer

Een kattenvacht kan klitten hebben en gaan vervilten wanneer de klitten niet op tijd worden verwijdert. Lees hier meer over hoe je een vilt vacht herkent en hoe het te voorkomen.

lees meer

Lang niet alle katten hebben vachtverzorging nodig. Toch zijn er duidelijke redenen waarom de kat wel een handje hulp kan gebruiken. Lees meer over waarom en wanneer je kat vachtverzorging nodig heeft in een trimsalon.

lees meer

Om iets te weten over haaruitval bij een kat (dan wel hond), moet je iets weten over de vacht en de haargroeicyclus.
Wanneer je dit iets beter begrijpt, zijn de katvriendelijke oplossingen bij haaruitval en rui makkelijker toe te passen en weet je waarom je iets doet (of niet doet).

lees meer

In dit artikel geef ik allerlei informatie over waarom een kat soms extra hulp nodig heeft bij de vachtverzorging en hoe jij als baas kan helpen met katvriendelijke vachtverzorging. Het artikel is geschreven voor Poezenpraatjes, het magazine van Stichting Kattenzorg Dordrecht e.o. Veel leesplezier!

lees meer