Katvriendelijke werkwijze

bij Trimsalon à la Lon in Dordrecht

Het welzijn van uw kat staat in mijn salon voorop. Als vakgediplomeerd katvriendelijk kattentrimmer weet ik raad:

  • Stress kan hoog oplopen, daarom houd ik rekening met een goede afwisseling van spanning en ontspanning.
  • Ik werk zoveel mogelijk vachtbesparend. Een kat heeft niet voor niets een vacht, deze heeft belangrijke functies. De vacht beschermt de huid(flora) van de kat, bijv. in een gevecht of wanneer deze achter een tak blijft hangen. Het zorgt voor warmte in de winter, en koelte in de zomer. Lees in deze blog waarom het inkorten of preventief scheren/modelleren van de vacht geen oplossing is tegen haaruitval.
  • Klitten worden zoveel mogelijk verwijdert door ze uit te pluizen of, indien nog mogelijk, uit te kammen. Echter, dit is al snel pijnlijk voor de kat en slecht voor de vacht en huid. De meest kat- én vachtvriendelijke manier om klitten en viltplekken te verwijderen is door deze lokaal weg te scheren. Dit is snel, pijnloos en effectief.
  • Ik respecteer zo veel mogelijk de natuurlijke groeifases van de vacht. Zo verwijder ik in de ruiperiode haar niet overmatig. Dit werkt op de lange termijn namelijk averechts en er kunnen zelfs meerdere ruiperioden mee geactiveerd worden.

Bekijk meer filmpjes op YouTube, Facebook of Insta.

  • Vachtbesparend betekent ook dat het kan voorkomen dat uw kat soms aan het einde van de behandeling een bijzonder kapsel heeft. Alleen de probleemgebieden worden namelijk aangepakt, klitten en vilt verwijder ik plaatselijk. Dat heeft ten doel om de vacht minder te verstoren en zo veel mogelijk bescherming te blijven bieden voor de tere huid. Zo’n leeuwenkapsel zal ik dus nooit doen vanuit een cosmetisch oogpunt.
  • Katten houden niet van water, niet van shampoo geurtjes en al helemaal niet van de föhn of de lange droogtijd die volgt. Er zijn prima alternatieven om een vervuilde kat toch op een goede en katvriendelijke manier te helpen zonder te wassen.
  • Is de kat echt te bang of juist heel agressief? Lees hier de mogelijkheden.
  • Bij een “eerste hulp” situatie verhelp ik zo snel mogelijk alle problemen. Dat kan betekenen dat ik de vacht voor een groot gedeelte wegscheer. Vervolgens kijken we naar hoe de ontstane problemen kunnen worden voorkomen. Essentieel onderdeel van de trimbehandeling is dus ook advies over wat u zelf kan doen aan vachtverzorging en wat vooral niet.

Lees hier wat u zelf kunt doen aan de vachtverzorging van uw kat. Ga naar het artikel: Help mijn kat heeft klitten – Tips voor katvriendelijke vachtverzorging

Trimsalon á la Lon - kattentrimmer - Help mijn kat heeft klitten

Kattentrimkeurmerk - Ik ben als kattentrimmer aangesloten bij Kattentrimsters.nl én het KattentrimKeurmerk. - Werkwijze trimbehandeling

Hét keurmerk voor en door kattentrimmers

Mijn bedrijf is aangesloten bij Kattentrimsters.nl én het KattentrimKeurmerk.

Dit keurmerk waarborgt de kwaliteit van kattentrimsters. Een trimster die dit keurmerk draagt, werkt katvriendelijk en vachtbesparend.

Trimsalon à la Lon: kattentrimsalon met respect voor kat, huid en vacht.